петък, 8 февруари 2019 г.

Biotrade baby мляко за тяло






































Biotrade е българска марка козметика. На пазара е вече от 20 години.
Старае се да предлага на клиентите си богато разнообразие от продукти за възрастни, от известно време и такива за деца. Един от тях е млякото за тяло за бебета.

Продукта грабна вниманието ми на едно козметично изложение, на което успях да го тествам на място, и след направеното добро впечатление там реших да го закупя, за да затвърдя мнението си. Оказа се нелека задача, защото трудно го открих. На доста места не се предлагаше, на някои все още не бяха чували за него. Но, вкрайна сметка успях да се сдобия с него.

Тъй като съм с чувствителна и суха кожа на тялото, козметиката за бебета е доста подходяща за мен. След епилация особено, ако използвам стандартен крем за тяло веднага се зачервявам, но не и когато използвам бебешки продукт. Понякога комбинирам розова/лавандулова вода с бебешки продукт за тяло или само флорална вода. Зависи какво имам подръка.


Млякото за тяло на Биотрейд е с лека и водниста текстура . Нанася се лесно и попива сравнително бързо върху суха кожа. Аромата е много нежен и приятен. Консистенцията е лека и немазна. Оставя приятно чувство на свежест върху кожата, без усещане за мазен филм върху нея.


Активните съставки са пантенол и млечна киселина. Не съдържа парабени. Идва в удобен флакон с помпа.

Цена: около 15лв
Големина: 250 мл

Milk_shake® Incredible Milk / Плодово мляко за коса


За този продукт, честно казано не знам от къде да започна.
Носител е на много награди, като например най-добър продукт в категория "Грижа за косата" през 2016 г. на Beauty Short List Awards след като печели през 2015 г. награда за най-добър балсам без отмиване на Hair Magazine Awards.
Компанията, която го произвежда е създадена 1999 г. Z.ONE concept е една от водещите марки на пазара за професионална козметика за фризьорски салони в Италия и бързо се превръща в интернационална такава. Продава се в повече от 42 страни на 5 различни континента. Milk_shake е линия, предлагаща всички необходими продукти от дълбоко почистване до стайлинг за коса, съдържаща природни съставки като млечни и йогурт протеини и плодови екстракти.
След всички тези хвалби и суперлативи нямах търпение лично да се уверя колко наистина е "incredible" този балсам, или мляко, или флуид, или който както му е удобно да го нарича.

Според производителя продукта има 12 ползи за косата:
1. Възтановява
2. Анти-фриз
3. Предотвратява цъфтежа на краищата
4. Термозащита
5. Хидратира и подхранва косъма
6. Придава екстремен блясък
7. Предоставя форма и обем
8. Помага ми изправяне
9. Предпазва и поддържа цвета
10. Има UV филтър
11. Изглажда кутикулата
12. Предотвратявя заплитането

Нанася се на измита и подсушена с кърпа коса, след което може да се продължи с оформяне на желаната прическа. Текстурата му е кремообразна, финна и средно гъста. Флакона е с помпа тип спрей. За моята коса бяха достатъчни две впръсквания. Аромата е страхотен!

В съдържанието са заложили на органично масло от muru muru, екстракти от манго, папая, малина и разбира се, хидроизолиран млечен протеин.

Дадох му многократно шансове, но за съжаление не успяхме да се разберем с този продукт. Моята коса не го хареса. След нанасяне, не я усещах по-хидратирана, нито по-лъскава, нито по-загладена. Фриз-ефекта си беше какъвто беше и без този продукт. Ефект от продукта видях само в термозащитата, предотвратяването на цъфтежа в краищата и заплитането им, което всъщност никак не е малко, но не достатъчно е не е магически, какъвто го описват. Възможно е на този етап косата ми да не изпитва необходимост от този продукт, въпреки че е предназначен за всеки тип коса, някога пак бих му дала втори шанс. В чуждестранните сайтове се предлагат опаковки от по 10 ml и 50 ml, което е чудесно, защото с няколко тестера може да се придобие доста добра представа за продукта, а мини-варианта да бъде използван по време на път.

Може да бъде намерен онлайн в магазините на професионална козметика за коса или в салоните, които използват продуктите на Milk_shake®.

Цена: около 30 лв
Големина: 150 ml

Последователи